Velkommen til Sven Hazels Officielle Side

 

Sven Hazel er forfatter til 14 Anden Verdenskrigs romanklassikere, som er solgt i 53 millioner eksemplarer over hele verden – alene i England 15 millioner. I Danmark har De fordømtes Legion, den første Sven Hazel roman, været uafbrudt i salg i over 60 år, hvilket er enestående i dansk litteraturhistorie.

Sven Hazel er både i Danmark og i udlandet blevet sammenlignet med Hemingway, Hasek og Homer. Sven Hazels bøger er i den sammenhæng blevet omtalt som et monument mod diktatur og krig samt en af de bedste beskrivelser af den menige soldats barske humor. Sven beskriver ikke dem som erklærer krig, men dem som skal udkæmpe den. Personerne i Hazels romaner blev tvunget i en krig, som nogle få troede på, men endnu færre overlevede og derfor disse bøger.

Sven Hazels 14 romaner er en unik serie i verdenslitteraturen om en tysk deling (Porta, Lillebror, Gamle, Legionæren, Heide, Barcelona Blom, Sven, osv) på forskellige fronter under Anden Verdenskrig, som beskriver krigens grusomhed og absurditet samt naziregiments brutalitet og dumhed.

Anden Verdenskrig både forskrækker og fascinerer dem, som ikke ikke bærer den som et grusomt minde. Historie kan blive beskrevet på forskellige måder – som øjenvidnets fortælling, som en gyser med krigen som baggrund eller som dokumentarhistorie.

Det er en sammensmeltet gruppe Sven Hazel beskriver, et brutalt og snaksommeligt kollektiv. Deres situationsoverssigt er mange gange ikke længere end remmen på deres stålhjelm, men Sven giver os ikke destå mindre en strålende beskrivelse af krigen som en livsmåde og samtidig som et meningsløst vanvid.

Det eneste som betyder noget for den menige soldat er at overleve og for at dette – måske lykkes – er den rå og kyniske humor en uvorderlig hjælp.

Sven Hazel har skrevet: De fordømtes Legion, Døden på Larvefødder, Frontkammerater, Marchbataillon, Gestapo, Monte Cassino, Likvidér Paris, SS Generalen, Kommando Reichsführer Himmler, Jeg så dem dø, Glemt af Gud, Krigsret, GPU-Fængslet og Kommissæren.

Se mere om Sven Hazel her:

Englesk web

Contact Us

We’d love to hear from you! To get in touch with us, please send us a message in the form below and we’ll get back to you as soon as possible.

Not readable? Change text. captcha txt