Sven Hazel er forfatter til 14 Anden Verdenskrigs romanklassikere, som er solgt i 53 millioner eksemplarer over hele verden - alene i England 15 millioner. I Danmark har De fordømtes Legion, den første Sven Hazel roman, været uafbrudt i salg i over 60 år, hvilket er enestående i dansk litteraturhistorie.

Sven Hazel er både i Danmark og i udlandet blevet sammenlignet med Hemingway, Hasek og Homer. Sven Hazels bøger er i den sammenhæng blevet omtalt som et monument mod diktatur og krig samt en af de bedste beskrivelser af den menige soldats barske humor. Sven beskriver ikke dem som erklærer krig, men dem som skal udkæmpe den. Personerne i Hazels romaner blev tvunget i en krig, som nogle få troede på, men endnu færre overlevede og derfor disse bøger.

Sven Hazels 14 romaner er en unik serie i verdenslitteraturen om en tysk deling (Porta, Lillebror, Gamle, Legionæren, Heide, Barcelona Blom, Sven, osv) på forskellige fronter under Anden Verdenskrig, som beskriver krigens grusomhed og absurditet samt naziregiments brutalitet og dumhed.

Anden Verdenskrig både forskrækker og fascinerer dem, som ikke ikke bærer den som et grusomt minde. Historie kan blive beskrevet på forskellige måder - som øjenvidnets fortælling, som en gyser med krigen som baggrund eller som dokumentarhistorie.

Hazel bruger ingen af de tre genre. Selvom der ingen tvivl er om Sven Hazels medvirken på tysk side under krigen, giver han os ikke øjenvidnets, men derimod beskrivelser baseret på egne oplevelser samt sine kammeraters fortællinger og som Sven siger på forfatterens ret til at bruge fri fantasi.

Det er en sammensmeltet gruppe Sven Hazel beskriver, et brutalt og snaksommeligt kollektiv. Deres situationsoverssigt er mange gange ikke længere end remmen på deres stålhjelm, men Sven giver os ikke destå mindre en strålende beskrivelse af krigen som en livsmåde og samtidig som et meningsløst vanvid.

Det eneste som betyder noget for den menige soldat er at overleve og for at dette - måske lykkes - er den rå og kyniske humor en uvorderlig hjælp.

Sven Hazel har skrevet: De fordømtes Legion, Døden på Larvefødder, Frontkammerater, Marchbataillon, Gestapo, Monte Cassino, Likvidér Paris, SS Generalen, Kommando Reichsführer Himmler, Jeg så dem dø, Glemt af Gud, Krigsret, GPU-Fængslet og Kommissæren.

Se mere om Sven Hazel her:

Englesk web